2015/01/13

Kikherne-linssicurry

Tein sunnuntaina koko perheelle ruoaksi kikherne-linssicurrya tammikuun vegaanihaasteen nimissä. Itse en vegaanitammikuuhun osallistu, vaan maitotuotteet ja kananmuna pysyvät yhä ruokavaliossani jotten rajoittaisi syömisiäni liikaa. Ruoasta tuli niin hyvää, että ajattelin jakaa reseptin teidänkin kanssanne. Ohje on täysin vegaaninen ja osoitus siitä, kuinka ilman lihaakin saa tehtyä maistuvaa ruokaa.


Curryyn tulee:
- 5dl  kikherneitä
- 1dl punaisia linssejä
- 2 (puna)sipulia
- 2 isoa valkosipulinkynttä

- 2rkl öljyä
- 2rkl (keltaista) currytahnaa
- 1tl garam masala -mausteseosta
- 1tl raastettua inkivääriä

- 500g tomaattimurskaa
- 3dl kookosmaitoa
- 150g (pakaste)pinaattia




Keitin kikherneet ja linssit pakkausten ohjeiden mukaan, sekä pilkoin sipulit ja valkosipulit.

Kuumensin öljyn pannulla ja lisäsin mausteet (currytahna, garam masala, raastettu inkivääri). Kun mausteista alkoi irrota tuoksua lisäsin sipulit ja annoin niiden pehmetä hetken.


Lisäsin joukkoon pinaatin, tomaattimurskan ja kookosmaidon. Keittelin seosta n. 15 minuuttia, kunnes liika neste oli haihtunut.


Lisukkeeksi keitin täysjyväriisiä ja salaatiksi raastoin porkkanaraastetta.


Tähän sopisi mahdottoman hyvin myös kukkakaali mukaan. Taidan kokeilla seuraavalla kerralla ;)) Osallistuuko siellä ruudun toisella puolella moni vegaanihaasteeseen?

15 kommenttia:

  1. En varsinaisesti osallistu, koska oon jo valmiiksi vege. :) eli tavallaan jokainen kuukausi mulle on. Ehkä enemmin haasteena kokata itse enemmän, koska se jää usein laiskalta opiskelijalta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin jättäisin maitotuotteet, jos juuston saisi pitää :--D Noi vegaani "juusto"-tuotteet kun ei oikein iske.. Maidon voisin jättää vaikka samantien.

      Poista
    2. Ja hyi! Kuulin tänään, että kuntsarilla on nykyään juotava normi lehmänmaitoa :----( Nyt on viikonlopun yli aikaa totutella takaisin käyttämään kaikkia maitotuotteita.

      Poista
    3. Näyttää tosi hyvältä! :)
      Mulla vaan innostus tehdä itse kaatuu siihen kun en jaksais etsiä niitä aineksia.. Mistä saa esim currytahnaa tai tota garam masalaa? Millasessa purkissa toi viimeksi mainittu edes on?

      Poista
    4. Molempia saa esim. S-marketista (itse olen sieltä hankkinut), joten maustehyllylle vaan ;))

      Poista
  2. Tätä täytyykin joku kerta kokeilla! :))

    VastaaPoista
  3. Sun vuosihan lähti maukkaasti liikkeelle:)
    (Kesällä Pariisi...!?)

    VastaaPoista
  4. Jaahas. Vegaanitammikuu. Sokeriton tammikuu. Tipaton tammikuu. Taisi mennä jokin lihaton lokakuukin. Jajaja. Milloin tämä rajoitusvillitys loppuu? Tasapuolisesti ja maltilla kaikkea 12/12, sanon ma. Toki voi valita jonkin erityisruokavalion elämäntavaksi, jos haluaa. Mutta nämä kuukausihaasteet ovat hiukan rasittavia tempauksia...
    Vaan maukkaan pöperön loihdit Sinä sunnuntainne kunniaksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noi kuukausihaasteet on hyviä siinä mielessä, että pääsee kosketuksiin kyseisen ruokavalion kanssa. Sitten jos se sopii itselle, voi siitä muokata elämäntavan. ;)

      Poista
  5. Aika herkun näköstä! :) Joutuu ehkä testaamaa. <3: WhoAreYou

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä kyllä tosta ulkonäöstä tiedä, kuina herkun näköistä :'DD

      Poista
  6. Hyvän näköistä! Osaisinpa mäkin kokkailla kaikkea hyvää :P

    VastaaPoista
  7. Heippa!
    Löysin tänään blogisi, ja liityin heti lukijaksi. Tämä ohje vaikuttaa niin herkulliselta, että on varmaan pakko kokeilla sitä :)

    VastaaPoista