2015/01/08

Why do girls love horses?

Olin muutama viikko sitten ihan onnessani! Pääsin tallille monen monen vuoden jälkeen. Ystävälläni oli irtotunti Tuomarinkylän ratsastusopistolla ja itse olin mukana kameran kanssa. Katsomosta oli huvittavaa katsella kun mielässä pyöri: "Anna lisää sisäpohjetta, taivuta kulmissa, ulko-ohjan tuki! Eteen alas. Nyt menee hienosti laukkavoltilla, pidä toi tuntuma!" Oli aika kokenut ryhmä, mutta L:lla meni hyvin pitkään taukoon nähden.

Kunhan sais ton helvetin painon normaalimpaan suuntaan, pääsis itsekin hevosen selkään. En oo tajunnutkaan kuinka paljon kaipaan heppaharrastusta! Tai pelkästään eläimen harjausta ja kavioiden puhdistamista :---D Jouduin lopettamaan ratsastuksen kuusi vuotta sitten lääkärin määräämän liikuntakiellon takia. Toisaalta pelottaa, etten ole enää ponikokoinen (nyt en tarkoita shettiksiä, vaan max. 148cm hevosia), koska en ole muilla ratsastanut oikeastaan ollenkaan... Ja koska aikoinani ratsastin sen kuusi vuotta koulupainotteisessa ryhmässä, olen hypännyt vain 60cm esteitä. Edelleenkään ei esteet kyllä kutsu yhtään, mutta kun välillä tunneilla niitäkin pakosta tulee eteen...

Tällä kertaa seisoin siis vain katsomossa. Melko pimeässä maneesissa kuvausolosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, mutta sain hyvää harjoitusta uuden objektiivin kanssa. Vaikka ISO oli 6000 ja valotusaika pieni, tuli kuvista silti osittain suttuisia ja liikkuneita...
Epä-ratsastajia ei niinnosta tippaakaan, mut ite oon ♡♡♡

12 kommenttia:

 1. Paras ja terapeuttisin harrastus!

  VastaaPoista
 2. Tavoitteeksi hevosenselkä! :) ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain! Riittäisi issikkavaelluskin tällä hetkellä :)

   Poista
 3. Upeita kuvia ja kauniita eläimiä. Kyllä sinä vielä satulaan pääset. :)

  VastaaPoista
 4. Etkö sä voi sillä väliin silti käydä tallilla hoitamassa ja ylipäätään viettämässä hevosten kanssa aikaa siihen asti, että saat sitä painoa lisää? :) Eihän sitä välttämättä tarvitse aina ratsastaa, on se harrastus paljon muutakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että on mahdotonta saada hoitohevosta, jos ei maksa myös tunneista. Pääkaupunkiseutu...

   Poista
 5. Hevoset on <3 (tai oikeastaan ne ponit!). Samaa ehdottaisin minäkin kuin anonyymi; mikset etsisi itsellesi jotain kivaa hoitoponia?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon samaa mieltä, että ponit ♥
   Olin lopettaessani niin pienikokoinen, että kävin ponitunneilla. Nyt melkeen pelottaa että apua, pitäisi ratsastaa hevosen kokoisella hevosella :DD Ei mun pohkeet riitä semmosen ympärille!

   Poista
 6. Olen seuraillut edellistä blogiasi ja nyt liityin uuteen lukijaksi. En tiennytkään että oot harrastanut ratsastusta, se on kyllä aivan huippu harrastus! Onko pääkaupunki seudulla mitään pienempiä talleja? Kun ainakin täällä pohjoisessa pienemmiltä talleilta on helpompi saada hoitoponi ja tietenkin toinen vaihtoehto on että moni yksityinen etsii usein ponillensa hoitajaa niin sitä kautta saada hoitsu :) Sitten tuo että onhan ne hepat kyllä korkeempia mutta yleisesti ottaen paljon rauhallisempia kuin ponit. Se että on ponikokoinen riippuu hyvin paljon pituudesta sekä painosta. Luulen että edelleen voisit poneilla mennä myös pituuden puolesta. Yleisesti ottaen omasta pituudesta 10-20cm pois niin silloin on yleensä sopivimman kokoinen ratsu alla. Tämä ei aina päde tietenkään koska sirommalla ponilla pituus saattaa tulla jo aikaisemmin vastaan mutta rotevammalla taas voi mennä pidemmätkin aikuiset :)

  Tsemppiä painon kanssa että saisit sen normalisoitumaan ja pääsisit touhuilemaan poniystävien kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ratsastin aikoinani Tapiolassa, joka on aivan keskellä kaupunkia. Pienemmistä talleista en tiedä, mutta kulkuyhteydet on noihin varmaankin aika heikot, itselläni ei ole autoa, joten olen täysin julkisten liikenneyhteyksien varassa. Olen 166cm pitkä, joten varmaan isommilla poneilla voisin edelleen ratsastaa, mutta kyllähän se olisi pikkuhiljaa hyvä siirtyä hevosiinkin :--DD

   Poista
 7. Hehhee, onneks oot sutannu mun naaman :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin, että koska ratsastus on yleensä "ilmeratsastusta", on kuvissa esiintyjille mukavampi näin :DD

   Poista