2015/05/15

Maailman ihanin tyttö

Olen ollut todella onnekas saadessani osallistua tänä keväänä Etelän-Sylin järjestämälle viiden kerran Voimauttava valokuvaus -kurssille. Olen käynyt läpi kuva-albumeita lapsuudestani, katsellut muistellut ja tuntenut, ja valinnut itselleni merkittäviä kuvia näytettäväksi pienelle ryhmällemme. Ollut valokuvattavana ja kuvaajana.

Ennen kaikkea olen saanut kokea olevani hyväksytty muiden silmissä ja sitä kautta löytänyt itsestäni hieman lisää hyviä puolia. Olen miettinyt miksi ihmiset ovat niin armottomia itselleen ja katsonut myös peiliin tämän oivalluksen kautta, miksi näen itsessäni aina vain huonot puolet ja kohtelen itseäni niin kuin kohtelen. Miksi näen itseni niin eri tavalla kuin muut minut näkevät?
"Voimauttavan valokuvan menetelmä perustuu lähtökohtaan, jossa korjaavat asiat tapahtuvat liittymisen kokemuksessa toisiin ihmisiin. Ihmisen on oltava ensin jonkun silmissä arvokas, ennen kuin hän voi olla sitä itselleen. Vaikka kyseessä on valokuvamenetelmä, ei voimauttavan valokuvan työväline oikeastaan ole valokuvaus, vaan katse ja näkemisen tapa – se, miten voimme tietoisesti valita katsoa toisin ja nostaa kuormittavien asioiden sijasta näkyväksi sellaisenkin ehjyyden, joka on niin haurasta, ettei se vielä ole oikeastaan edes olemassa. Menetelmässä korjaavaa nähdyksi tulemista rakennetaan yhteisöllisessä prosessissa, joka perustuu moniäänisyyteen, ja jossa valokuvaamiseen kytketään arvostava palaute. Viimekädessä tärkein tavoite on yksilön itsestään löytämä kyky katsoa itseään lempeämmin ja rakastavammin sekä toisia ihmisiä kuuntelevammin, myötätuntoisemmin ja arvostavammin." - ©
Kävimme muutama viikko sitten kuvauskerralla Suomenlinnassa. Sattui aivan ihana sää ja meillä oli parini kanssa todella hauskaa. Saatiin kunnon flow päälle ja kameran muistikortille tallentui n. 500 kuvaa, joista valitsin kehitettäväksi kolmisenkymmentä.


Näitä kuvia katsoo joka kerta vähän eri tavalla, mutta suurimmaksi osaksi oon tyytyväinen siihen miltä näytän. Osasta kuvista oikeesti näkyy se oikea Noora ilman syömishäiriötä.

Ensi viikolla on kurssin päätöskerta, jonne on Oma sielunmaisema -tehtävä toteutettavana. Minulla on jo visio siitä miten tulen tehtävän toteuttamaan, ehkä esittelen senkin täällä myöhemmin.

9 kommenttia:

 1. Nämä ovat todella kauniita kuvia! Olet kuvaulsellinen ja näissä (sinua tuntematta) näytät tosiaan persoonalliselta, jotenkin siltä, mitä olet. Näissä ei ole sairauden kasvoja, enkä nyt puhu koostaa tai muista. Ehkä juuri se on ero, näissä huomio, ainakin minulla kiinnittyy muuhun. Oli varmasti upea päivä ja kokemus!

  VastaaPoista
 2. ISO tykkään!! :) tosi kivat kuvat saitte otettua. oot uskomattoman kaunis <3 ^_^

  VastaaPoista
 3. VAAU! Tosi ihania <3

  VastaaPoista
 4. Ihania!

  Mä kaipailisin sua malliks :--) haluu kuvaa! Siihe roihuvuoren puutarhaan?

  VastaaPoista
 5. Noora! Olet tärkeä ja hieno ihminen - Sinussa on niin paljon hyvää ja kaunista!
  Kurssi toden totta on tehnyt (ja tekee) tehtävänsä, jos näiden upeiden kuvien sekä kaiken muun prosessoinnin myötä tämän itsekin pikku hiljaa oivallat! ♥

  VastaaPoista
 6. Upeita kuvia! Nyt viimeistään heräsi mielenkiinto tuota kurssia kohtaan. :)

  VastaaPoista
 7. Ei vitsit näytät hyvältä nainen! Ja joo, käsittele ihmeessä se vika kerta myös. Kuulostaa mielenkiintoselta!

  VastaaPoista