2015/05/04

DIY: keväiset silkkipaperikukat

Tein näitä koristeita jo kevään alussa osaston katosta roikkuvaan oksaan, mutta koska bloggausintoni on ollut täysin nollalukemissa, en ole saanut julkaistua postausta aiheesta. Kukat ovat todella simppeleitä, mutta ihanan keväisiä ja kauniita. Näillä voi koristella myös ihan vain kimpun oksia tai mitä ikinä keksiikin.


Näihin kukkiin käytin toisiin valkoista ja vaaleanpunaista silkkipaperia (kerron esimerkissä kuinka näitä tehdään) ja toisiin valkoistaa ja hopeaa. Kukkia voi vielä elävöittää leikkaamalla terälehdet kahdesta eri sävyisestä vaaleanpunaisesta ja yrittää näin tehdä vaikkapa kirsikkapuun kukkia.


Välineiksi silkkipaperin, tai miksei myös kreppipaperin, lisäksi riittää sakset, liimaa, läpinäkyvää teippiä, kynä ja paperia.


Aluksi piirretään mallikukka tavalliselle paperille. Lehtien ei tarvitse olla symmetriset, kukista tulee oikeastaan jopa hauskemman näköisiä jos terälehdet ovat hieman eri muotoisia. Leikataan vaaleanpunaisesta silkkipaperista kukkia mallia käyttäen. (Vinkkinä: kannattaa asetella papereita päällekkäin niin, että yhdellä kertaa saa leikattua useamman kukan) Valkoisesta silkkipaperista tehdään heteet: leikataan n. 10cm kaistale, hapsutetaan se toiselta pitkältä sivulta ja kääritään/taitellaan rullalle.


Otetaan yksi kukka, jonka keskustaan tiputetaan pisara liimaa. Asetellaan toinen kukka edellisen päälle niin, että terälehdet ovat limittäin. Halutessaan voi laittaa useamman kerroksen. Päälle vielä toinen pisara liimaa, jotta "hederulla" pysyy paikoillaan. Taitellaan kukka kasaan ja avataan terälehdet varovasti.


Kiinnitin kukat oksaan teipillä, mutta uskoisin kuumaliiman tai rautalangankin toimivan.


Mitä pidätte?

7 kommenttia:

 1. Nättihän toi on.
  Mulla on kämpässä hieman japanilaispainoitteinen sisustus, noi kyl sopis tänne tosi hyvin. Ohjekin on niin hyvä ja helppo, et ehkä tällainen poropeukalokin osais.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja terälehdistähän voi tehdä minkä muotoisia tai kokoisia tahansa :D

   Poista
 2. Täyden kympin kukat ja askarteluväkerrys taaseen! :)
  Kampaajani harrastaa juurikin tuon sortin oksien koristelua ja kovasti aina hänen(kin) taiteilujaan ihailen!
  Pakko kertoa: itse onnistuin tänään käyttämään puoli tuntia onnettoman lahjanarun virittämiseeen hankalan muotoisen paketin ympärille. Piti saada ihan tietynlainen viritelmä, eikä voinut luovuttaa vaikka tapaus aika toivoton olikin. Ihan ok lopputuloksesta tuli (kai). Mutta, joo, aika peukalo keskellä kämmentä -tumpelo edelleen... ;) Vaan kohta ne muutamat hassut ihka aidot kirsikkapuut kukkivat meidänkin leveysasteilla! Lisää silmäniloa tumpelolle! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nääh, noi oli semmosia tee-tarvikkeista-joita-on-saatavilla-kukkia ;)
   Mutta voitit lahjapaketin, ja valmista tuli, joten ei mennyt puolituntinen hukkaan!

   Poista
 3. Kauniita :) täytyy kokeilla itekkin!

  VastaaPoista
 4. ihania! pitää ehdottomasti kokeilla jos saisi aikaiseksi yrittää väkertää :)

  VastaaPoista