2015/02/02

Radiosta televisioon ja takaisin

Mä en juurikaan kuuntele radiota, enimmäkseen kuuntelen musiikkia iPodiltani ja Spotifysta. Oon kuitenkin tässä parin viikon ajan kuunnellut joka aterialla radiota, lähinnä The Voicea. Huomaan, kuinka samat biisit soivat radiossa yhä uudestaan ja uudestaan.

Mulla pistää eniten korvaan Vain Elämää:n kolmannen tuotantokauden artistien uudet biisit. Itselläni tää oli kyseisen sarjan ensimmäinen kausi, jota tuli katsottua. Välillä radiosta soi jotain satunnaisia kappaleita, mutta suureksi osaksi soi ojelmaan osallistuneiden artistien uusia biisejä. Ja että suurin osa niistä ärsyttää!

Kolmas tuotantokausi esitettiin televisiossa viime syys-marraskuussa ja yhtäkkiä lähes kaikilta ohjelmaan osallistuneilta artisteilta ilmestyy uusia hittejä. Jenni Vartiaiselta Minä sinua vaan, Samuli Edelmannilta Mahdollisuus, Elastiselta Eteen ja ylös, Paula Vesalalta Sori, Toni Wirtaselta (Apulannalta) Sun kohdalla. En tiedä onko Paula Koivuniemeltä tai Vesa-Matti Loirilta tullut uusia biisejä, koska ne ei oikeen kuulu kuuntelemaani genreen... Paitsi tietysti Veskullahan on jo oma Loirinuotiolla-ohjelma. Ja tais noi järjestää jonkun yhteiskonsertinkin. (Puhumattakaan siitä, että levymyyntiä lisätään jakamalla ohjelman biisit kahdelle eri cd:lle.)

Aiemmat tuotantokaudet ovat tietääkseni tuoneet artisteille rutkasti enemmän kuuluisuutta ja kuuntelijoita, en usko että esimerkiksi Cheek olisi saanut Stadionia täyteen ilman kyseistä ohjelmaa. Vaikka tietysti kyseiseen formaattiin osallistuvat artistit ovat jo valmiiksi Suomen listaykkösiä.

Katotaan vaan mistä ohjelmasta revitään seuraavat listahitit. Idolsia ei järjestetty viime vuonna, mutta kohta alkaa taas Tähdet tähdet. Ja varmaan Kingistäkin saadaan koottua levy, vaikka osallistujat ovat ammatiltaan näyttelijöitä!

♫ಠ_ಠ  sanpo kuulee musiikkia

6 kommenttia:

 1. No kyllähän tuo ohjelman on ihan täysin mainostusta, jolla artistit yrittää kerätä uusia faneja ja niiden myötä lisää rahaa. Sitähän suurin osa julkisuudesta on, niin tottakai artistit käyttää tilaisuuden hyväksi jos tuohon ohjelmaan lähtee. Mutta pakko mainita että toi Jenni Vartiaisen Minä sinua vaan ei ole uusi biisi, vaan yli vuosi sitten julkaistulta Terra levyltä ;) Toki Jenniltäkin on uutta musiikkia tullut vain elämää -lähetysten aikoihin, esim radiossa soitettu Eden. En tiedä mikä tän kommentin pointti oli mutta joo... kirjoitin kuitenkin :''D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, en oo perehtynyt ja oletin että toikin biisi on uus :D

   Poista
 2. Radiota ruokailuissa - osastomuistot... Onko noi paikat siis pääpiirteiltään samanlaisia osaston kanssa? Ei nyt liity tähän postaukseen, eikä oikeestaan tähän blogiinkaan, mutta itselle kun tuota k-osastoa kaupattiin, sanottiin, että on ihan erilainen. Olisi kiva kuulla, miten olet kokenut. Itse en siis ole menossa enkä tulossa, eli et aiheuta asenteita tai vaikuta muuten ratkaisuihin, se on tehty jo. Onneks sinne ei käsittääkseni myöskään voida pakottaa ja taas on kuitenkin hyvä, jos sinulla toimii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat linjaukset ja ateriasuunnitelmat täällä on ruokailuiden suhteen kuin S1:llä, mutta muuten täällä on paljon vapaampaa ja tarkoitus on, että kaikki kuntoutujat käyvät koulussa / töissä. Itsekin palaan kouluun vielä tämän lukukauden puolella.

   Poista
 3. Formaatit ovat tulleet jäädäkseen... ainakin ovat tämän ajan ilmiö... Artisteja kierrätetään mediasta toiseen (ja usein medioilla on keskenään kytköksiä). Kansa katsoo & kuuntelee & kiittää hurmiossa... Musiikista puheen ollen on ihan totta, että samat biisit soivat ikuiselta tuntuvalla repeatilla kanavalla kuin kanavalla. Jotkut biisit jopa vuosia. Vaihtuvuus eeeerittäin hidasta. Eipä silti - radiofani olen kuitenkin (mutten välttämättä kaupallisen ;))!!

  VastaaPoista