2015/02/15

Syväpuhdistava shampoo

Värjäsin jonkin aikaa sitten blondatut hiukseni vaaleansinisiksi Crazy Colorin shokkivärillä. Tummensin sinistä sävyä vielä hopeashampoolla, mutta... meni pari viikkoa ja halusin jo blondit hiukseni takaisin!

En kuitenkaan halua tehdä värinpoistoa, hiukseni ovat niin hauraat, että saisin varmaan projektin jälkeen leikata latvoista vaikka kuinka monta (kymmentä) senttiä pois.

Olen siis ollut kärsivällinen. Kävin Stockmannilla ostamassa Four reasons:in syväpuhdistavan shampoon (n. 9€), jota olen laittanut sellaisenaan kuiviin hiuksiin, lisännyt hieman vettä ja vaahdottanut, kietonut elmukelmua päähän ja sen jälkeen istunut reilun tunnin koneella ennen pesua.


Sininen pigmentti lähtee hiuksista todella vaikeasti. Itselläni oli hattaranväriset vaaleanpunaiset hiukset viime kesänä ja tuo väri hävisi jo kolmessa pesussa. Turkoosi ja sinisävyinen pigmentti puolestaan ei lähde millään.

Syväpuhdistavan poispesun jälkeen kannattaa varautua todella kuivaan tukkaan, joten on hyvä käyttää kosteuttavaa hoitoainetta. Oma hoitoaineeni ei ole ollut tarpeeksi "hoitava", joten olen käyttänyt lisäksi normi ruokakaupasta ostettavaa kookosöljyä ja Yves Rocherin hiusnaamiota.


Olen nyt toistanut käsittelyn kuusi kertaa parin viikon sisällä ja vihdoin sininen väri alkaa lähteä. Tyvikasvu alkaa tosin olla jo niin karmiva, että kohta olisi ostettava hiusvärikin ihan vain sen takia.

8 kommenttia:

 1. säästövinkkinä herbinan syväpuhdistava toimii samoin ja maksaa alle 4euroa ;) löytyy prismasta ainakin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin keskustasta ei löydy Prismoja ja Sokokselta tuote oli loppu, joten Stockan valikoima sai kelvata.

   Poista
 2. Kuvassa ei ainakaan enää näy sinistä hiuksissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nää on taas blondit! Jossain valossa sävy vivahtaa edelleen turkoosiin, mutta oon tyytyväinen väriin.

   Poista
  2. Sulla on muuten tosi paksun näköset hiukset! :)

   Poista
 3. Kokeilepa ens kerralla pestä ihan vaan Fairylla, sillä tiskiaineella! Säästät! ;) Tämmönen pikku kampaajan vinkki! =)

  VastaaPoista
 4. Sininen on kyllä niin kiva väri, mutta niin vaikea saada lähtemään. Itse vaalensin vain osan hiuksista, siihenkin tarvittiin 3-4 blondausta, paljon värin kuluttamista ym. Eli taidan ikuisesti pysyä sinipäänä, ellen satu leikkaamaan kaljua, koska ei ole jaksamusta lähteä tohon rumbaan, joka todennäköisesti muutenkin veis mun hiukset...

  VastaaPoista