2015/02/09

Piirtelyä pitkästä aikaa

Mä en ole piirtänyt tai maalannut moneen vuoteen, viimeksi varmaan lukion pakollisella kuviksen kurssilla. Nyt kuitenkin innostuin pitkästä aikaa taiteilemaan. Terapeuttini huoneessa on ollut jo pitkään tyhjät kehykset, jotka ovat pikkuhiljaa alkaneet ärsyttää. Raameihin olisi kuulemma pitänyt saada joku rauhallinen kuva, joten hetken mielijohteesta lupauduin piirtämään jotain.


Ajattelin ensin kesäistä purjehdusmaisemaa: rantaa, merta, ehkä joku merimerkki. Paperille luonnostui kuitenkin aluksi joutsen, jonka päätin värittää auringonlaskun väreihin. Vierastan isoa A3:sen kokoista paperia, tykkään enemmän piirtää pientä ja tarkkaa. Tähänkin työhön minulla meni hermot ja halusin vain saada homman nopeasti pois alta, joten lopputulos ei juurikaan itseäni miellyttänyt. Jälki on suttuista ja viimeistelemätöntä. En osaa arvioida montako tuntia tätä piirsin, mutta alle viikossa tuli valmista.


Käytin työssä akvarelli-puukyniä. Olisin halunnut käyttää myös vesivärejä, mutta niitä ei ollut saatavilla.
Minulla ei ole skanneria käytettävissäni, joten kuvat on otettu kännykällä ja kameralla. Värit ovat hieman vääristyneet ja kuvakulmakin mitä sattuu, mutta toivottavasti lopputuloksesta saa jonkinlaisen yleiskäsityksen.

14 kommenttia:

 1. Noniin, kuten sanottu, tää työ on tosi upea :)

  VastaaPoista
 2. Mä en taju miten sä voit olla niin taitava niin monessa asiassa! :D Tosi upee piirros!!

  VastaaPoista
 3. Kaunis teos! Ja todella systemaattista; vaiheistettua työtä; tarkkaa. Jostain syystä tykästyin kovasti tuohon 2/3 kolmosversioon (oikealla) ja siinä etenkin joutsenen veteen piirtyvään peilikuvaan. Se on hieno, ja yksityiskohta, jota ei moni "amatööri" välttämättä tulisi ajatelleeksi. Auringonlasku ei ole vielä saanut väritystään, mutta muuten tuokin versio on minun silmissäni ihan "valmis". Saattaa tietysti olla, että nämä tekniikan ihmeet tässä välissämme; kamera/kännykkä ja tietokoneruutu, tekevät tepposensa ja luovat illuusion, joka ei ehken paperilla samalla tavalla välity... Mutta, hei, tämä digiversio onkin kolmas ulottuvuus teoksestasi! Harmi, jos itse pidät lopputulosta "suttuisena" ja "viimeistelemättömänä", sillä sitä se ei kyllä ole. Hermot ehkä työn tohinassa meni - mitä en sinänsä ihmettele, kun puuväreillä A3:sta lähtee täyttämään... (Vesivärit olisivat tosiaankin varmaan helpottaneet hommaa...) Mutta lopputulokseen saat kyllä olla tyytyväinen. Ja, jos jos vielä joskus "joudut" A3:sen kehyksen eteen, niin mikä ettet loihtisi kollaasia, useammasta pienemmästä piirroksesta... Jatka ihmeessä taiteilua! Sitä pientä ja tarkkaa, jos se on enemmän mieleen... Luomisen iloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mustakin parhaalta tässä näyttää toi 2/3. Jatkossa pitäydyn kuitenkin varmaan valokuvauksessa, tätä taitoa olisi pitänyt harjoittaa jo nuoremmalla iällä jos olisi oikeasti halunnut olla "hyvä".

   Poista
  2. Ei tarvitse olla "hyvä" (saatika paras tai täydellinen...). Jos tykkäät piirtää niin piirrät. Oli lopputulos minkälainen vaan. Eikä kaiken aina tarvitse olla vimpan päälle realistista ja viimeisteltyä. Ihan abstraktejakin sivellyksiä ja sävellyksiä voi harrastaa. Taitoja voi kehittää ihan missä iässä vaan, jos intoa riittää. Pääasia, että nautit itse prosessista! Kun Sinulla kuitenkin tuota taiteellista silmää todistettavasti on, niin jatka ihmeessä piirtämistä JA valokuvaamista! :)

   Poista
  3. Mutta kun en tykkää piirtää juuri siitä syystä, etten ole ikinä tyytyväinen lopputulokseen! Eniten tykkään jäljentää sitä minkä näen, valoineen/varjoineen ja väreineen, ja se onneksi onnistuu kameralla.

   Poista
  4. Jos olen oikein aikaisempia kirjoituksiasi tulkinnut, niin pidät kyllä periaatteessa piirtämisestä, mutta se on siis se lopputulos josta kiikastaa... Eli, edelleen, mitä tuossa yllä yritin viestittää: jos piirtäminen itse prosessina miellyttää ja tuntuu kivalta puuhalta, niin hällä väliä lopputuloksesta (vaikka se sitten päätyisi mappiin ö). Jatkaisit piirtämistä, samalla hiukan karaisten itseäsi lopputuleminen ja itsekritiikin suhteen... ;) Mutta jos tuntuu ylivoimaiselta, ja valokuvaus prosessina (kuvaaminen+lopputulos) antaa enemmän, niin sitten pitäydy toistaiseksi siinä. Toivon kuitenkin, että jaksaisit aika ajoin antaa piirtämisellekin mahdollisuuden - sillä taitava olet siinäkin, sanon ma! :)

   Poista
 4. Kaunista! Taiteilu on hyvä tapa kuluttaa aikaa ja saada ajatuksia ja tunteita purettua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauniista en tiedä, mutta hyvää ajankuluttamistahan toi on :)

   Poista
 5. Amatöörimäinen töherrys. Ihan perusjutut on vielä hakusessa, kuten valot ja varjot (jos aurinko sijaitsee takavasemmalla, niin joutsenen varjohan tulisi heijastua samansuuntaisesti) yms. Sama huomio toki auringonsäteiden osalta ja niiden heijastuminen veden pintaan. Lisäksi voisit hieman yksityiskohtaisemmin perehtyä joutsenen anatomiaan etenkin siipien osalta.

  Toki tästä näkee, että sulla on potentiaalia, mut melko ala-astetasoiselta raapustuksesi tällä kertaa tämä jää. Jatka määrätietoisesti harjoittelua, niin kehityt varmasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin kommentoin, että näyttää 5-vuotiaan räpellykseltä. Silti lohduttaudun sillä, että oikea lopputulos näyttää edes hieman paremmalta kuin nää valokuvat. Ainoo mitä osaan joten kuten piirtää on hevoset. Mutta en ajatellut kehittää uraa taiteilijana.

   Poista
 6. Kiva harrastushan toi o ja varmasti kehittyy ajan myötä:)) Mun mielestä kaunis kuva! Itse en osais mitää tommosta:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua tavallaan harmittaa, etten nuorempana piirrellyt enempää ja harjoittanut taitoa. Nyt on jo niin vanha olo, että en mä enää viitti harjoitella :---D

   Poista